-
Sätt ugnen på 175 grader.
-
Blanda vetemjöl, strösocker, bakpulver och bikarbonat i en bunke. Dela sedan upp blandningen i två bunkar.
-
Blanda i kakao i den ena bunken och krossade Digestivekex i den andra.
-
Tillsätt 1,25 dl mjölk, 0,75 dl olja, 1 ägg, 1 tsk vaniljextrakt i vardera bunke och vispa tills allt är blandat.
-
Hacka chokladen och vänd ner i chokladsmeten.
-
Förbered Digestivetoppingen: blanda farinsocker, krossade Digestivekex samt smält smör.
-
-
Fördela lite av Digestivesmeten i botten på formarna och strö över lite Digestivetopping.
-
Placera 2-3 stycken minimarshmallows (en halv stor marshmallow om du gör stora muffins) ovanpå, och täck sedan med chokladsmeten.
-
Strö över lite mer Digestivetopping.
-
Grädda minimuffins i ca 10 minuter och normalstora muffins i ca 15 minuter. Låt svalna.
-
Smält smöret till ganachen. Tillsätt grädden och värm upp – obs! får ej koka!
-
Bryt chokladen i bitar och häll den varma gräddblandningen över chokladen. Rör om tills allt smält ihop.
-
Häll lite ganache över dina cupcakes och dekorera med marshmallows.
Snabbt och bra
Bra och snabb service