Lyckas med mat - Köksredskap

En rolig köksbutik

Rabarberkaka med ingefära

En god kaka som smakar både syrligt och sött med en liten hint av ingefära, en given favorit på sommarens bjudningar!

Ingredienser:

Till botten:
50 gram rumsvarmt smör
150 gram farinsocker
90 gram vetemjöl
40 gram havregryn
1/4 tsk salt

Till fyllningen:
230 gram Philadelphia
115 gram strösocker
0,75 dl gräddfil
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 tsk färsk riven ingefära
350 gram rabarber, skuren i bitar

1. Värm ugnen till 175 grader.
2. Klä en fyrkantig bakform, ca 20 cm, med bakplåtspapper och smörj detta.
3. Blanda smöret till en krämig konsistens, och blanda i socker.
4. Blanda i mjöl, havregryn och salt, till en grynig massa.
5. Spara 1 dl av degen och tryck ut resten i botten på bakformen.
6. Blanda Philadelphia-ost till en fluffig smet, tillsätt socker och blanda.
7. Tillsätt gräddfil, och ägg ett i taget. Blanda väl efter varje ägg.
8. Blanda i vaniljextrakt och ingefära.
9. Lägg rabarber på botten i formen, och häll sedan över äggsmeten. Strö över resterande deg.
10. Grädda i ca 25-30 minuter.
11. Låt svalna till rumstemperatur och ställ sedan in i kylen, gärna över natten. Dela sedan i rutor.

rabarberkaka-med-ingefara

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 1Röster medel: 5,00 av 5
Loading...

« « Tävla om grillbestick | Rabarber- och jordgubbsrutor » »

Skriv ut